Vepřové maso z Polska obsahovalo bakterii salmonely, varuje SZPI. Lidé by jej neměli konzumovat!

Státní zemědělská a potravinářská inspekce vydala v těchto dnech varování, které se týká konkrétně mletého vepřového masa z Polska, které podle jejich zjištění obsahovalo bakterii salmonely. Konkrétně se jedná o maso, které českým zákazníkům distribuovala společnost Lidl. Inspektoři SZPI důrazně varují, aby lidé zmíněný výrobek v žádném případě nekonzumovali, neboť může být zdraví nebezpečný!

nebezpečná potravina se salmonelou, zdroj - szpi.czFoto: Nebezpečná potravina s bakterií salmonely, zdroj: SZPI

„V rámci průběžných intenzívních kontrol bezpečnosti potravin Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila nebezpečnou potravinu Vepřové mleté maso 100% v balení 500 g, označení šarže: 211, datum použitelnosti: 04.08.2016, výrobce: Zaklady Miesne Henryk Kania S.A., Oddzial w Mokrsku, Mokrsko 343, 98-345 Mokrsko, země původu: Polsko. Laboratorní analýza u výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi rodu Salmonella. Inspekce předmětnou šarži potraviny odebrala v síti společnosti Lidl Česká republika v.o.s. Vzhledem ke skutečnosti, že výrobek byl označen údajem „spotřebujte do: 4. 8. 2016“, v tržní síti se již nenachází. SZPI však důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv,“  sdělil k vadnému výrobku Pavel Kopřiva, mluvčí SZPI.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>